Workshop “Starten met MVO”

Starten met MVO is de in-company workshop voor duidelijkheid, vergroten draagvlak en een praktische aanpak!

Veel organisaties weten weinig over de uitgebreide kansen die MVO biedt ten aanzien van het verbeteren, innoveren, en op verantwoorde wijze vergroten van de business.
Daarnaast worden workshops veelal op een theoretische en weinig praktische wijze gegeven. Vandaar dat onze workshop wel handvatten geeft om direct zaken anders aan te pakken.

Diverse organisaties hebben sinds 2012 onze maatwerk MVO workshop inmiddels ervaren, waaronder bijvoorbeeld
Stenden Hogeschool, zie hieronder:

Het programma van de workshop kan op maat gemaakt worden. Een en ander is afhankelijk van de insteek die de workshop moet hebben en aan welke onderwerpen meer of minder aandacht moet worden gegeven.

Duurzaamheid, Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, Corporate Social Responsibility, Sustainability,  Groen ondernemen, Cradle to Cradle en ISO 26000. Zomaar enkele termen die horen bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, kortweg MVO. Aan de slag met MVO wil men vaak wel, maar tegelijkertijd is het voor veel mensen nog niet precies duidelijk wat deze ontwikkeling nu precies betekent voor hun organisatie, en welke voor- en nadelen er zijn.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, kortweg MVO, wordt steeds belangrijker. Het staat op de agenda bij de overheid en alle grote bedrijven zijn er actief mee bezig. Ook steeds meer bedrijven in het MKB willen “iets” doen met MVO, duurzaamheid en sociale innovatie. Maar vaak komt het moeizaam van de grond. Bijvoorbeeld door een gebrek aan tijd, draagvlak, of kennis. Of omdat de voordelen niet duidelijk zijn. Toch zien steeds meer organisaties in dat MVO de toekomst heeft en dat een begin maken met MVO zeer belangrijk is.

Wellicht bent u daarom al begonnen met MVO. Een ding is zeker: vroeg of laat moet ook u aan de slag met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Omdat uw klanten of medewerkers erom vragen, omdat u talent op de arbeidsmarkt wil aantrekken of door regelgeving van de overheid. En u wilt graag het draagvlak en kennisniveau over MVO en duurzaamheid bij uw medewerkers of collega’s vergroten. Of meer rendement hebben van uw huidige inspanningen op het gebied van duurzaamheid en MVO of MBO (Maatschappelijk Betrokken Ondernemen).

Maar hoe pakt u dit aan? Bureau MVO en Ethincon maken Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen duidelijk door een inspirerende workshop waarin u en uw collega’s wegwijs worden gemaakt in de wereld van MVO. De terminologie wordt uitgelegd en u leert wat u als kleine of middelgrote organisatie met MVO kan doen.

Wij laten zien wat MVO u kan opleveren, wat de kansen zijn die MVO biedt, en hoe u deze kunt benutten. Daarnaast leert u hoe u op een transparante manier over MVO kunt communiceren met uw stakeholders (belanghebbenden). En misschien wel het allerbelangrijkste, u zult ervaren dat het vooral prettig en inspirerend is om met MVO bezig te zijn! Daarnaast bieden wij u ook na de workshop advies, begeleiding en een netwerk aan contacten die u zeker van pas zullen komen. U staat er daarom niet alleen voor.

Wacht daarom niet langer en registreer nug voor de in-company workshop Starten met MVO!

Voor wie?
Voor kleine en middelgrote bedrijven, gemeenten/overheid en non-profit organisaties die de eerste treden van de MVO ladder willen verkennen en graag snel de voordelen van MVO willen leren benutten
En ook voor bedrijven en organisaties die al actief met MVO bezig zijn, en personeel en collega’s hier meer over willen leren, en zo het draagvlak voor duurzaamheid en MVO vergroten.

Door wie?
De workshops worden georganiseerd door Ethincon, adviesbureau voor MVO en Bureau MVO, bureau voor duurzame communicatie.

Wat leert u?
-Het begrip MVO goed leren begrijpen en helemaal doorzien
-De verschillende onderdelen van MVO kennen
-MVO kunnen vertalen naar het eigen bedrijf
-MBO, betrokken medewerkers en sociale innovatie
-Een duurzame missie en visie op het bedrijf vormen
-Weten welke stappen doorlopen moeten worden om MVO vorm te geven in de organisatie
-Hoe een stakeholderanalyse uit te voeren
-Transparant en effectief communiceren over MVO
-De kansen die MVO biedt op het gebied van marketing en communicatie
-Het belang van storytelling en contentmarketing in relatie tot verantwoord ondernemen
-Hoe u MVO kunt inzetten binnen uw interne en externe communicatie- en marketingbeleid

Praktische informatie

Vorm:                  In-company Workshop met presentaties en interactieve werkvormen

Aantal deelnemers:     Minimaal 4, maximaal 12 per workshop

Duur:                  1 dag van 09.00 – 17.00 uur

Investering:           80 euro ex BTW per deelnemer bij minimaal 8 deelnemers, overige tarieven zijn op aanvraag.

U kunt uw voorkeuze voor een specifieke datum aangeven op het aanmeldformulier.
Klik hier voor het Programma van de workshop.

Groepen en In-company workshop
Neem contact op om te informeren naar de speciale mogelijkheden en tarieven voor groepen en in-company
training (vanaf 8 personen) bij u op locatie / kantoor.